Sunday, 22 April 2012

KERJA #13

Arhhhhhhh~!!! Berlari lari aku pergi kerja tadi.. Lst last sampai tempat kerja lambat 2 MINIT! Arhh~! Rosak la rekod aku yang tak pernah datang lambat.. huhu.. Nie sume gara gara bas tu laa.. pergi benti benti pulak kat jalan uww.. jalan je terus tak boleh?? Orang yang tahan tu pon,, hish,, tak nampak ke aku dah lambat nak pergi kerjaa.. Bla~ bla~ bla~

Hari ni aku pergi kerja bawak mangga muda, nak makan makan lagi laa.. hehe.. sampai sampai aje, diorang da sedia nak makan mangga dahh.. hahha.. kali nie memang masam betul mangga yang aku beli.. huhu.. Tapi kak Isya potong 4 biji je, baki nye buat makan petang petang nanti.. hehe.. 

mangga nie kitorang cicah dengan garam n serbuk lada kering yang dikisar.. 
masam + masin + pedas = awesome!!!

Hari nie kan aku tak berapa sihat kan.. masih demam lagi la,, tapi tak ade la teruk sgt.. masih berkemampuan nak buat kerja lagi laa.. huhu.. So, aku hari ni makan sup daging jelaa.. tak ade mee tak pun nasi.. bukan diet okey!! Memang mood terasa nak makan sup jela hari niee.. Kak Liya pon makan sup daging jugak dengan aku.. tapi die ade nasi.. kak Liya ni memang suka makan pedas pedas, tu yang order sup daging tadi pon minta yang pedas, huh! Seksa aku makan.. dah laa bibir aku nie 'terkopek' sikit tadi.. tambah pulak sup uw panas then pedas.. Arrhhh~~ Bersabar je la aku makan.. huhu..

Inilah sup daging aku!! Huhu.. sedap taw!! XD


Then dah petang petang uww, makan la mangga muda tu kan, sambil cerita pasal hantuu.. Aku cakap la kat diorang yang aku suka baca blog MJ12 uw kan.. then aku suruh la diorang nie bukak.. Kak Isya pon bukak la, then die yang tukang baca.. aku dan kak Liya dengar je la kan sambil makan mangga.. kak Liya nie pulak mase tu tengah makan biji mangga uw,, aku nie pon tengah makan mangga juga, tapi yang dah potong la kan.. tengah tengah makan sambil dengar cerita tu, aku buat la 'demo' @ gaya cerita yang kak Isya bacakan tu.. kalau nenek tua berjalan, aku buat la gaya, macam macam laa.. sampai la biji mangga kak Liya uw tercampak, sebab die gelak suke giler tengok aku.. kak Isya pulak fokus baca cerita seram, aku dgn kak Liya ketawa tawe.. hahahaha..

Sampai nak balik tadi pon masih seronok dengan reka cerita kitorang pasal cerita hantu niee.. Konon balik nanti jumpa laa.. naik kereta ade kat belakang laa,, naik jejantas jumpa pakcik tua laa.. Then tadi dah tutup pintu kedai kan, kedai sbelah aku uw tak ttup lagi, tinggal kak Wan sorang je kan,, then kak Liya dengan Kak Isya nak takutkan die, cakap la ade 'Ponti' nanti.. Terus tibe tibe ade denagr suare perempuan ketawa kuat tadi.. hahaha.. mahu tak berubah muka Kak Isya dengan kak Liya tadi.. hahaha.. kesian kak Wan sorang sorang.. huhu..

Okey,, tu je la story hari niieee.. T esok aku cerita lagi k.. Bubye!!

2 comments:

  1. nak tau blog JM12 tu...beznyee

    ReplyDelete
  2. sini link nyee,,

    http://kisahmj12.blogspot.com/

    ReplyDelete