Thursday, 26 April 2012

KERJA #16

Hari nie kerja sangat happy! =D
Tak tahu la kenapa, tapi asyik gelak tak habis jee.. hahaha

Meyh, aku story story.. hehe
Tadi ade la due orang customer melayu yang badannye agak gempal gempal, chubby dan boleh di kategorikan dalam golongan orang gemok kan,, mekap diorang,, perghhh, kalah kak Liya yang suke bermekap tu,, lagi dengan pakaian skirt, dan singlet then pakai jaket pendek.. erghhhh, tak padan dengan body,, fesyen kemain.. huhu
diorang nie pulak datang mencarik skirt.. haha.. tolonglah faham, skirt kat tempat aku tu banyak free size, tapi kecil, bukan besar.. !!! Lagi diorang mahu beli,, lepas tu tanya aku, kak Liya dgn kak Isya, muat ke tak.. kitorang diam je la, perhatikan.. Then ade lagi satu tempat skirt nie diorang tak tengok taw.. Then aku panggil la, tunjukkan.. 

Aku,, "Ini style macm skirt but actly die seluar.."
Diorang,, "Hooo.. lawa jgak, muat tak pakai ni, (smbil tegang tegangkan getah).. "
Aku,, "Tapi, getah die nie macam ketat sgt la, tak muat kot...(terlepas cakap senarnyee -.-" ).."
Diorang,, "Takpe la, amek la nie satu.. "

Aku pon amek la letak kat kaunter.. Then die pon ade amek baju singlet yang ade reben reben, nak beli jugk, padahal aku tengok kecik je baju tuu.. Pelik aku tengok diorang niee.. 
Aku sebenarnye menahan ketawa jugak tengok gelagat diorang beli baju niee,, selalu customer lain bukan main cerewet lagi pilih baju, tak nak ketat la, nampak ini la, nampak itu laa, kecik sgt laa... Ni diorang tak, agak agak macam boleh muat, diorang terus amek.. *banyak duit kot*.. Pandang la atas bawah,, sekali aku, kak Liya dgn kak Isya boleh perasan pulak, sorang member die nie punye kaut, tapak die dah SENGET! HAHAHA! Lepaas diorang da balik jee,, terus ketawa giler giler, mengutuk diorang tu... Hahahaha XD

Lepas tu ade lagi cerita due org customer ni, India.. Laki dan perempuan.. Si perempuan ni mencari baju dress, si lelaki ni aku perasan die pakai rantai emas, gaya smart giler, pakai kemeja, kasut berkilat, handphone canggih.. Tapi nampak macam dah berumur.. Perempuan ni pulak nampak macam 20an je kan.. mase die nak try baju jap, die panggil laki tu, "Sayang!" terus aku dengan kak Liya tengok, kak Liya cakap,
"mesti laki tu sugar daddy kan dik.. "
"Hurmm, ye kot.. nampak kaya ek,, "

Hummm,,, last last diorang beli baju RM10 je... -3-
Ape laaa....~

Lepas tu, dalam lewat petang gitu la kan, kak Isya ni bukak blog MJ12, macam biasa laa, aku dengan kak Liya menjadi pendengar setia, sambil buat demo.. hahhaa.. mendengarkan kak Isya menjadi pembaca.. XD

Dalam cerita tu, ade la babak, 
"Benda itu berdiri tegak, tidak bergerak, dan pakaian nye agak kekuningan,.... berambut panjang.... kemudian hilang perlahan lahan..."

Then tetibe phone kak Isya berbunyik, husband die call la.. Kak Isya berhenti jap, jawab call laa.. die pergi dekat depan, aku dengan kak Liya duduk kat kaunter perhatikan kak Isya melalui CCTV..
Lepastu, aku dengan kak Liya ni pon, mula laaa....

"Adik, tengok tu, die (kak Isya) berdiri tegak, tidak bergerak...."
"Bayangannye hitam,, bukan kekuningan...."
"Ouh, tapi benda itu tiada rambut,,,,"
"akak, lihat, die menghilang perlahan lahan..... "
*time tu kak Isya bergerak ke sudut yang tersembunyi sedikit..*
Lepas tu aku dengan kak Liya keluar laaa....
"Ouh, rupanye die susun baju di situu" 

HAhahahaha.. aku dengan kak Liya ketawa bukan kemain,, customer ade pon buat macam tak ade.. Lepas tu muncul pulak idea aku nk takutkan kak Isya,, aku cakap dengan kak Liya, nanti bila kak Isya nak pergi ke kaunter mesti akan lalu depan satu patung niee,, so, mase die lalu nanti, akak Liya bg signal, aku sembunyi dari belakang, naikkan tangan patung tu menghalang die secara tibe tibe,,,
Lepas tu kak Liya pon nak la kan.. Then tibe tibe aku pulak macam,, "Hishh, tapi tak baikla akak,,"
Kak Liya, "Tak pe, satu tangan je pon,,"

So aku pon duduk la belakang patung tu sebaik saja kak Liya kata die nak datang,,
Mase tu kak Isya masih berbual di telefon lagi,, Sebaik saje kak Isya lalu, kak Liya pon angkat tangn sebagai signal then aku pon,, dengan lajunye angkat patung tu secara mengejut depan kak Isya..Mahu tak menjerit akak tu... "Hish, budak berdua nie!! " 
Aku dengan kak Liya dah ketawa menahan perut yang sakit sakit sebab gelak banyak sgt.. huhu.. 

Aduhaiiii.... macam macam laa.. Muncul perangai budak budak tu balik.. ahaha

Okey la, tu saje story aku.. hehe.. Bubye!! XD

Wednesday, 25 April 2012

KERJA #15

Semangat betul aku nak kerja hari nie taw! Huhu.. Hari ni macam biasa la, aku OT sebab Kak Liya cuti..
Tadi lepas housekeeping, tengah duduk duduk kejap, kak Isya bebual la dengan aku pasal Kak Liya.. die kata semlam kak Liya macam moody jee.. datang kerja pagi pagi dah muka masam, lepas tu asyik berdiri je kat depan kedai uw, panggil minum, makan, die asyik kata nanti ajee.. bila di tanya apa masalah, die tak jawab ape pulak..

Aku pun terdiam laa.. Mungkin aku tahu la apa masalah die kot.. huhu.. Tak lama lepas tu kak Liya mesg kak Isya, then kak Isya bacakan sekali untuk aku.. Kak Isya kata yang kak Liya mesg, cakap, die nak cuti due hari,, tapi lepas tu tak jadi pulak.. Then tibe tibe die mesg cakap die macam ade tak puas hati dengan kak Isya.. tapi die tak nak cari pasal dengan kak Isya..

Kak Isya da pelik, tak paham maksud di sebalik kata kata kak Liya tuu.. Kak Isya tak tahu ape salah die pada kak Liya.. Aku pulak rasa serbasalah.. tak tahu nak kata ape.. diam jelaa.. tapi sejujurnye, aku pon tak paham dengan kak Liya.. die kejap okey, lepas tu tak okey.. huhu.. Then aku bukak la cerita pasal Kak Liya nak berhenti uw dekat kak Isya, *kak Liya suruh*.. sebab nak berhenti uw, adalah sebb kerja n manager..

So, sekarang nie tunggu jela esok, jumpa kak Liya tu, face to face, story abes abes..

Huuu.. tadi aku tak order makan pon, aku bawakbekal.. tapi bukan bekal nasi.. aku just bawak sotong goreng je,, yang salut dengan tepung uww,, makan ratah gitu jee.. hihihihi.. mood nak makan uw memang ade, tapi bila difikirkan duit, aku kena berjimat laa.. duit belanje tinggal sikit jeeee... huhuu.. taknak la minta mama lagi.. segan..^^,"

Then masa lepak lepak, takde customer an, aku pegang nphone, online la kan, kak Isya pulak tengah iron baju.. sekali aku nampak ade orang nak masuk kedai, aku segera la bangun nak serve kan, sekali die tegur pasal "SALE" yang tergantung kat atas uw senget.. mulenye aku tak dengar sgt ape die cakap sebab aku berdiri dekat dengan speaker, lagu pulak volumenye memang kuat.. huhu.. So, memang due tige kali la aku tanya die, cakap apee... hahahaha

Then die,,

"You budak baru meyh?"
"Aaahh..."
"Ouhh, you tahu, ini I punye tempat.."

Aku pon...... "Hoooo... DAtin~!! " 

Die bos aku laa.. huhu.. naseb aku tak layan die macam customer.. hehe.. =P
Terus aku amek kerusi, betulkan "SALE" uw.. then biler nak letak kerusi tuu,
"Datin, tumpang lalu kejap.."
Ehemm.. dengan penuh sopan aku cakap.. hahaha..
Nampak kan sedikit hipokrit di situ? buat buat rajin la kan.. ahhaha

Lepas tu die asyik keluar mask kedai aje,, nak pergi shopping la, tinggalkan barang kejap laa, tengok kedai laa.. Aduiiii.. Aku dengan Kak Isya pon tak senang.. nk keluar takut terserempak pulak..

Last last mase aku tengah lepak kat stor, main phone, kak Isya tengah nak kira duit dompet die, aku tengok cctv, pasan macam ade orang masuk..aku baru bangun, tengok lagi,, eh! Datin laagiiii... Terus aku buat buat minum air, Kak Isya campak dompet die dalam laci.. huhu.. kak Isya kata bos yang ni mult bising.. die kalau kitorang tak panggil die "Datin" , kena saman RM50.. Huh, menyampah.. Tu yang bile aku panggil die 'Datin' , kak Isya pandang aku senyum, kak Isya ingatkan aku lupe la pasal pangkat si mak Datin niee.. huhu.. lepastu baru die terus balik.. dan sempat lagi pandang aku,
"Okey, bubye adik.. "

Hahaha.. 'macam' baik kan..?

Hurmm.. okey laa.. itu saje mahu cerita.. bubye!

Tuesday, 24 April 2012

Bilikku Syurgaku~

Hari ni aku offday!!! XD
So, dari duduk duduk layan Tv, internet, makan, tidur,, baik aku buat aktiviti mengemas kan.. hehhe.. mood tengah rajin nie, jangan spoil k! Huhu

Mase tengah kemas kemas bilik tadi muncul pulak idea nak update pasal bilik aku, I mean, koleksi yang ade dalam bilik aku niee.. But, utk pengetahuan awal,, aku nie SHARE bilik dengan adik aku.. kitorang berdua satu bilik.. Aku teringin nak bilik seorang je, tapi rumah aku ni tak besar mane pon kan,, huhu.. Jom jom! kite terjah! zazzzz!!!! HAHA XD

 Ini pintu bilik aku.. 
Yang 'my room' dgn 'welcome' uw adek aku yang buat..

 Salah satu hasil lukisan aku.. hehe

 Ini tulisan jepun yang aku buat, maksudnye adalah 'KAWAN'.. 

Dulu aku minat cter Death Note, sampai skrg lagi aku minat.. nie la kesan tak ade kerja.. hehe.. 
"Whose name that have been written in the Death Note, SHALL die.. "

Seterusnya, masuk dalam bilik jom!! 

 Inilah katil aku.. yang sebelah kiri uw tempat aku, yang ade domo ni tempat adik aku.. 

Ini pulak contengan di dinding bilik aku, dekat dekat dengan pintu,,
REEN RenDarkFire
FIT FitWhakakaa
(Adik aku yang buat)

Antara koleksi koleksi yang ada... 

Ini jam tangan aku dan adik aku.. kitorang memang suka beli jam.. hehe

Ini semua handphone handphone yang aku pakai sebelum nphone sekarang niee.. yang first sekali pakai ialah nphone panasonic.. yang tengah tengah tu.. 

 Dalam nie semua ada perfume, getah, sepit, lip balm, bedak, facial spray, eye roll-on, deodorant....

Well, nie perfume perfume yang aku pakai.. Tapi yang botol kecik kaler purple uw, yang paling kerap aku pakai.. 

 Anak patung hiasan saje,, ade sin chan, rabbit, kungfu panda n bear..

 Ini patung @ teman tidur adik aku..

Ini pulak Teddy n Mashimaro kesayangan aku.. ^__^

 Antara beg beg yang dimiliki.. *Ada yang tak masuk lagi..*

 Gabungan kasut aku dan adikku.. 

Ini kasut yang aku pakai buat pergi kerja.. 

Btw, adik aku nie suke sgt dengan patung DOMO uww.. aku pon tak paham kenapa die minat DOMO.. huhu.. nie la barang domo die uww.. 
 Patung Domo..
Beg sekolah Domo diee..
 Beg tangan domo die..
Bantal domo diee...


Akhir sekali, di sini la tempat aku nak online ke, tengok movie ke.. Aku takde meja pon dalam bilik nie, sebab bilik aku bukannye besar manee.. kalau letak meja, memang tak ade ruang yang luas laa.. huuhu

Okey laaa... tu saje yang nak di share kan.. Bubye~!!! 




Monday, 23 April 2012

KERJA #14

Hari ni aku OT, sebab Kak Isya cuti.. =)
Biasa kalau hari isnin mesti sikit sikit je orang especially waktu pagi.. Tapi hari nie,, tengah housekeeping pon ramai orang dah datang.. diorang tu kalau pilih baju bukan sekejap, mahu berejam diorang pilih.. huhu,,
same je la dgn aku 2x5 kan.. Hahaha~ 

Tapi lepas tu da kurang sikit da.. then aku dgn kak Liya lepak la kejap kan dekat kaunter.. Kak Liya nak makan, aku pulak duduk duduk kat kaunter uw main conteng conteng 'plan nak date' nanti.. hehe.. Kak Liya pulak nak pinjam phone aku nk online Fb, aku bg laa.. pas tu tengah aku syok syok menconteng, kak Liya maen phone aku, tibe tibe Miss Yuki (manager) boleh pulak muncul depan aku.. Aku pon tercengang.. tak pasan die pon kat cctv.. nampak sgt aku khusyuk menconteng.. huhu.. Tapi Miss Yuki datang dengan senyuman laa.. hehehe.. Nasib baik tak terkantoi pape.. sebab biasenye aku selalu main phone, tak kira la cctv tu nampak ke tak..haha.. Die datang sebab nak cek cek dokumen, akaun ape semua tu..

Tak lama kemudian, stok baju pulak sampai.. Huisshhh, banyak nyyer!!! Tapi sikit je yang lawa.. huhu..
Aku dengan kak Liya ape lagi, uruskn la stok baju tu semua.. Then Miss Yuki panggil aku, nak minta aku tanda tangan segala borang@dokumen tentang peraturan, kerja ape semua uww.. Then die tanya aku tahu ke tak cara nak kira gaji, bape percent KWSP aku, ganti stok hilang macam mane.. huhu.. Aku memang da tahu awal awal da semua tu, sebb kak Isya da bagitahu.. Sebelum Miss Yuki balik die sempat lagi bagitahu aku,

"You kalau cuti panjang lagi kerja jela kat sini, tak pon kalau Sabtu Ahad you nak tolong sini, bagitahu laa.. kita kira part time aje, 1jam, RMX.XX...."

Aku ye iyekan je laa.. Satu peluang la kan, tak perlu susah susah nak carik kerja nanti.. Lagi pon kerja kat situ pon okey jugak.. huhu..

Lepas Miss Yuki dah balik tu aku sambung la buat kerja aku, uruskan baju baju yang baru sampai tuu,, tetibe jeeeee aku perasan satu baju nie yang agak 'familiar' jugak la dengan Mr. N.. Hhehe... Ala, baju kotak kotak.. lepas da siap segala baju tu, aku amek la baju nie, aku iron.. Then aku try pakai, erm,, Okey je... Tu yang aku decide nak beli laa.. Nak pakai masa keluar date dengan Mr. N nanti.. Terus aku simpan baju tu kat stor.. takut kalau letak kat depan nanti orang lain da beli dulu.. aku dapat gaji t la baru beli.. huhuhu..

 Nie la baju kat tempat aku, tak de la sama sgt tapi sikit sikit tu ade la kan.. heheee

Nie pulak baju MR. N.. 
*sorry, terpaksa cut.. hihihi~ =P*

Ouh, ye! Hari ni kan aku puasa, So buka tadi aku makan la mee goreng mamak.. Aku order pukul 11 pagi tadi, sebb abang yang antar makan uw datang antar makanan Kak Liya kan, dah alang alang die ade, aku order jela depan depan.. malas nak call lagi.. Order pagi, die antar nak maghrib tadi,, hehe.. Okey la mee goreng mamak die,, tak macam mamak pon, macam goreng biase jee.. Heheeeee.. cerewet pulak aku nie kan.. huhu.. 

Okey laa, sampai sini saje cerita aku.. Daaa~ =D

Sunday, 22 April 2012

KERJA #13

Arhhhhhhh~!!! Berlari lari aku pergi kerja tadi.. Lst last sampai tempat kerja lambat 2 MINIT! Arhh~! Rosak la rekod aku yang tak pernah datang lambat.. huhu.. Nie sume gara gara bas tu laa.. pergi benti benti pulak kat jalan uww.. jalan je terus tak boleh?? Orang yang tahan tu pon,, hish,, tak nampak ke aku dah lambat nak pergi kerjaa.. Bla~ bla~ bla~

Hari ni aku pergi kerja bawak mangga muda, nak makan makan lagi laa.. hehe.. sampai sampai aje, diorang da sedia nak makan mangga dahh.. hahha.. kali nie memang masam betul mangga yang aku beli.. huhu.. Tapi kak Isya potong 4 biji je, baki nye buat makan petang petang nanti.. hehe.. 

mangga nie kitorang cicah dengan garam n serbuk lada kering yang dikisar.. 
masam + masin + pedas = awesome!!!

Hari nie kan aku tak berapa sihat kan.. masih demam lagi la,, tapi tak ade la teruk sgt.. masih berkemampuan nak buat kerja lagi laa.. huhu.. So, aku hari ni makan sup daging jelaa.. tak ade mee tak pun nasi.. bukan diet okey!! Memang mood terasa nak makan sup jela hari niee.. Kak Liya pon makan sup daging jugak dengan aku.. tapi die ade nasi.. kak Liya ni memang suka makan pedas pedas, tu yang order sup daging tadi pon minta yang pedas, huh! Seksa aku makan.. dah laa bibir aku nie 'terkopek' sikit tadi.. tambah pulak sup uw panas then pedas.. Arrhhh~~ Bersabar je la aku makan.. huhu..

Inilah sup daging aku!! Huhu.. sedap taw!! XD


Then dah petang petang uww, makan la mangga muda tu kan, sambil cerita pasal hantuu.. Aku cakap la kat diorang yang aku suka baca blog MJ12 uw kan.. then aku suruh la diorang nie bukak.. Kak Isya pon bukak la, then die yang tukang baca.. aku dan kak Liya dengar je la kan sambil makan mangga.. kak Liya nie pulak mase tu tengah makan biji mangga uw,, aku nie pon tengah makan mangga juga, tapi yang dah potong la kan.. tengah tengah makan sambil dengar cerita tu, aku buat la 'demo' @ gaya cerita yang kak Isya bacakan tu.. kalau nenek tua berjalan, aku buat la gaya, macam macam laa.. sampai la biji mangga kak Liya uw tercampak, sebab die gelak suke giler tengok aku.. kak Isya pulak fokus baca cerita seram, aku dgn kak Liya ketawa tawe.. hahahaha..

Sampai nak balik tadi pon masih seronok dengan reka cerita kitorang pasal cerita hantu niee.. Konon balik nanti jumpa laa.. naik kereta ade kat belakang laa,, naik jejantas jumpa pakcik tua laa.. Then tadi dah tutup pintu kedai kan, kedai sbelah aku uw tak ttup lagi, tinggal kak Wan sorang je kan,, then kak Liya dengan Kak Isya nak takutkan die, cakap la ade 'Ponti' nanti.. Terus tibe tibe ade denagr suare perempuan ketawa kuat tadi.. hahaha.. mahu tak berubah muka Kak Isya dengan kak Liya tadi.. hahaha.. kesian kak Wan sorang sorang.. huhu..

Okey,, tu je la story hari niieee.. T esok aku cerita lagi k.. Bubye!!

Saturday, 21 April 2012

KERJA #12

Hari nie aku shift pagi.. Semalam akak akak nie ade pesan kat aku, suruh belikan buah mangga yang muda muda, masam punya.. Sebab aku kalau otw nak pergi kerja memang lalu depan gerai buah niee.. Tapi pagi tadi gerai uw tak bukak lagi laa.. huhu.. tak jadi la aku beli..

Sampai kat tempat kerja, kak Isya still teringin sgt nak makan mangga muda tu kan.. Last last die keluar la pergi kedai mamak yang ade jual buah mangga muda uww.. keluar la seorang RM2 kongsi kongsi beli buah uww.. Bila dah tige orang, jadi la RM6.. Hehehe.. dapat la dalam 9 biji gitu..
Balik je,, terus kak Isya potong buah mangga tu, kak Isya dengan kak Liya memang dah ready garam dengan serbuk lada daa.. diorang memang suke makan masam masam n pedas pedas.. aku kalau makan mangga muda nie selalu dengan kicap n gula.. huhu.. tapi td try makan dengan gara, sedap jugak.. ^__^

Then bila tengah relax relax tadi, tiba tiba kak Liya panggil aku, die kata ade benda nak bagitahu, tapi jangn sampai Kak Isya tahuu.. Then aku pon ye kan je laa..
Rupa nya kak Liya nak luah kan kat aku yang die tak berapa ngam sgt dengan Kak Isya.. bukan sebb Kak Isya tu jahat ke ape.. kak Isya tu baik.. baik sgt2!! Tapi, ade la certain perangai die yang kak Liya ni tak tahan.. Lagi la sekarang nie Kak Liya lagi rapat dengan aku.. kak Liya pon kata die suke ade aku dekat situ.. kalau aku dah benti nanti mesti tak best.. Aku tak tahu nak kata ape la kan..
Tup tup kak Liya kata die nak berhenti kerja.. Tapi bukan sebab kak Isya je, ade sebab lain juga kenapa die nak berhenti.. sebab yang paling utama! Huhu.. But sory la ye, tak boleh bagitahu kat sini.. =)

Okey la, tu je nak story.. Skunk tak de mood, sebb aku tak berapa sihat laa.. huhu.. demam~ 
Esok aku masuk noon. tapi tak tahu la nak amek MC ke tak.. tgok keadaan dulu laa.. K, bubye~

Friday, 20 April 2012

KERJA #11

Aku kerja pagi hari niee!!! Means aku balik awal laa.. huhu.. Pagi pagi masuk kerja aku dah buat housekeeping, sapu, lap, then iron baju n susun susun baju semua uww.. huhu.. Penatnyer~ XP ehekxx

Tadi pagi pagi gitu la, ade seorang customer india nie, tua la kan, perempuan taww.. mase tu aku dengan kak Liya ade dekat depan, auntie uw tanya ka kitorang, "ade jual baju tight tak? " Then aku tanya lagi, baju ape??
Then die cakap, "Alaa, baju tight, 'sleep' tight".. Tu yang aku dengar laa.. Aku dengan kak Liya dah blur.. Lepas tu aku fikir laa,, 'sleep aee..?' Aku cakap, 
"Baju tidur kot kak," 
Terus auntie uw kate, "bukan baju tidur la!! Baju dalam gituu" 
Uishh, tersentap aku!! Huhu.. Aku baru nak cakap tak ade,, tibe tibe kak Liya kate ada, so, die nak tunjuk lah kat auntie nie baju uww.. aku pon follow laa, sebab setahu aku mana ade jual baju macam tu,, sekali kak Liya kata kat aku, 'baju inner'.. Aku pon carik kan la, then aku dah jumpa baju tu, aku bagi kat kak Liya, suruh kasi kat auntie uww,, Then kak Liya cakap, (sambil tunjuk baju,) 

Kak Liya : Macam nie ae auntie..?
Auntiee    : Bukan laa.. baju dalam!
Kak Liya : Hoo.. tak adelah auntiee..
Auntiee    : Mana boleh dapat?
AKu        : Auntie pergila turun bawah, kan ade promotion banyak banyak kat bawah uww..
Auntiee    : Sudah pergi, tapi tak ade laa..
Aku         : Semalam tengok ade jee
Auntiee    : Sini Metrojaya ka??
Kak Liya : Aaah! *dgn yakin nyee* 
Aku         : EH!! Tak laa! Metrojaya kat sane! 
Kak Liya : Eh,, hehe.. tersalah pulak.. aah, kat sebelah sana.. -^_^-"

Lepas auntie tu blah ajee, aku dengan kak Liya pergi ke kaunter, then kak Liya kata,
"Koyak muka aku!! " Hahahha.. pagi pagi dah macam tuu, kesan tak sarapan lagi la tuhh.. huhu.. 

Lepas tu aku bosan bosan tadi ade la lukis lukis kan, saje nak conteng conteng.. huhu.. aku lukis la gambar kartun angry bird uww.. then tunjuk kat Kak Liya, 

My angry bird! >_<

Kak Liya kata, "Lukis la gambar akak,dik! "
Aku pon lukis laaaaa... Dah siap aku tunjuk la kat diee, 
"Ini Kak Liya!!!" 

Hahaha.. Kak Liya cakap, " Humph! Menyampah aku! " Hehehe
*gurau je kak* 

Tadi tekak aku teringin nak makan mee goreng basah taw.. So, order la kan, sekali hurmmmm....~ Tak de rasa pon.. tawar laa.. huhu.. Kak Isya makan nasi kerabu mangga.. sedap! mangga die la yang aku rasa.. aku tak pernah makan nasi kerabu senarnyee.. huhu.. Terus kitorang bertiga mengidam nak makan buah mangga yang masam uww.. huishhhh.. sedapnyerr!!!!!! Meleleh air liur.. huhu

Aku biasa la setiap hari bawak sim broadband aku pergi kerja, kalau ade masa aku online pakai phone.. sekali tadi tengah online niee, ade pulak customer datang, aku serve la an.. da selesai uw, aku keluar laa, tibe tibe datang lelaki cina pakai smart smart an, tanya aku, " Mane baju baru? Ini ae?" 
Aku cakap la, " Aah, ada lagi, yang nie, nie..* sambil tunjuk* " Mase tu aku simpan handphone dalam kocek, terasa macam nak main phone je kan, yela, kadang depan customer pon aku pegang phone.. huhu.. Tapi! Nasib baik la aku simpan ajee.. tak kuarkan phone aku tuu.. Laki tu dah blah, aku terus masuk, jumpe kak Liya, 
" Akak, siapa laki tu??"
"Itulah Datuk! (bos) !"
"Laaaa~ Ingatkan customer! Patut tanya saya mana baju baru, baju nie ade orang beli ke tak, hhuuh" 

Kalau la aku pegang ohone depan die, mesti malang nasib aku kan? huhu.. tu pon bini die si Datin mungkin nak datang kedai, nak tengok, dah semua buat buat rajin.. Haha.. Kalau tak sebelum nie asyik duduk kat kaunter, kunyah makanan, story story, maen facebook, maen phone.. hehehe.. Tapi aku still main phone jugak, just cover cover je laa.. huhu.. 

Well, Hari ni 20 April an, bufday adik aku! Yang form2 sekarang niee.. Aku ada niat jugak la nak belikan die hadiah tapi aku tak tahu nak belikan die ape taw,.. Lepas balik kerja tadi, aku singgah la kedai hadiah kat tingkat 4 uww.. tapi semua hadiah kat situ tak menarik perhatian aku laa.. huhu.. Last last aku belikan aje donut dari Dunkin Donut.. hhuhu... yang beli Buy 5 Free 1 uww.. Beli takat yang aku mampu je laa.. 
Tapi kan! Yang menarik perhatian aku kat kedai hadiah tu kan,, aku jumpa satu benda nie yang buat aku rindu aje dekat my somthing pada Mr. N tuu.. huhu.. Ini lah die, Mr. Star!!! Haha.. Mr. N, Hows my Mr. Star?? Is it still smiling?? Hehehe.. 

K laa,, Itu saje cerita pada hari niee.. Bubye!! =D

Thursday, 19 April 2012

KERJA #10

Hri ni kerja aku masuk noon, so tadi datang datang aje, aku terus letak barang, then turun semula pergi ke Dunkin Donut semata mata nak beli donut feveret aku,, iaitu Choc Pudding!! Emmm~ Yummy!! Sebelum ni dah banyak kali aku nak beli, tapi asyik abes ajee,, nasib baik ari ni aku dapat beli... hehehe.. 



Then bila dah masuk kerja uw, stok baju pulak sampai,, lagi!! Wahh, banyak jugak.. cantik cantik pulak tu baju!! Huhu.. tahan je kan nafsu nak beli.. ahhaha.. So, aku mula kan la kerja menguruskan stok baju yang baru sampai tuuu.. Then datang pulak customer cina nie, dgn anak die, perempuan.. comel.. chubby anak diee.. Well, aku kan dah belajar sikit sikit cakap cina kan,, so, aku try la cakap cina dengan budak kecik niee,, panggil die 'adik' dalam bahsaa cina. then die bagi respond! die panggil aku 'jie jie' means kakak laa.. hehehe.. suke betul aku!! Lepas tu aku tanya lagi la,, da makan belum, nak pergi mana, (dalam bahasa cina).. die ade jugak la bagi respond.. hehe..Lepas tu kak Isya ade juga nak try cakap cina dgn budak uw.. kak Isya tanya la dekat kak Liya
"Nama awak siapa dalam bahasa cina ape dok,?" 

Then kak Liya jawab,,
"What is your name," 

HAhahaha.. terus kak Isya blah, tak nak layan.. aku dengan kak Liya dah ketawa berdekah kat kaunter uww.. huhuhu... Tak bley blah betul.. hhuhu..  lepas tu aku buat kerja sambil melayan budak uww.. umur die 3 tahun.. maen high5 high5 la dgn die, pastu aku suruh die duduk sebelah aku, tolong aku buat kerja aku niee.. *mase tu mak die tgah sibuk pilih baju* hahaha.. seronok betul aku!! 

Ha! Inilah budak comel tu.. huhu


Hari ni aku makan Nasi Goreng Menangis!! Huhu.. Pedas gilerr~!!!! Tapi aku berjaya abeskan jugak.. Wahahahah~ *ketawa berlagak*  XD
Tapi pada mulanya aaku tak tahan juga, yela, sampai tergigit cili lagi.. lepas tu try makan kak Liya punye nasi goreng Thai, hurmm, dah la tengah panas nasi die,, memang tak boleh tahan la lidah aku uww.. huhu.. Nasib baik perut aku tak buat hal.. XP

Ouh, ye! Tadi kan, ade la dua orang makcik indon nie datang, nak beli baju.. Hurmm, tak kenan nye aku dengan makcik makcik niee.. dah la seorang makcik nie tak ade bulu kening.. die lukis aje bulu kening die uw.. kalau sama tak ape jugak.. nie satu kat bawah, satu lagi ternaik atas.. nak ketawa aku.. huhu.. Lepas tu try seluar jeans, bukan nye nak tutup betul betul langsir fitting room uw, nampak segalanya!! Naseb time tu tak ade orang sgt., aku suruh la Kak Liya tutupkan sebab kak Liya dekat an, tapi kak Liya buat tak tahu jee.. Kak Isya pulak da nak mula mengumpat daa.. Aku terus pandang tempat lain.. Then tibe tibe ade dengar suare, 
"Eh, ini mane muat nie, 30 nie!" 
Terus aku dgn kak Liya gelak tak bersuara kat situu.. hahahhaha XD
Lepas tu kawan die nie da try satu baju nie taw, then die bagi dekat kak Isya suruh iron baju tu, die nak beli.. mungkin sebab die nampak kak Isya tengah iron baju kot,, terus kak Isya buat mukaa.. huhu.. Nak tak nak kena jugak la ironkan.. ~

Time tak ade customer, kitorang borak borak laa.. then buka pulak topik hantuu.. huhu.. kak Liya story la pasal die dengan seorang kawan die(cina) pernah maen game 'Spirit' uw,, tapi bukan pakai syiling.. die pakai pensil ajee.. Sebab kalau pakai syiling die kena letak darah die.. kak Liya cerita la macam mane die main, ape yang jadik.. n bla bla bla~ Agak seram jugak aku dengar.. sebab die kata hantu tu dekat sgt dengan diee.. Terasa la tenaga die di ambil.. huhu.. Lepas tu die pulak ajak aku try main.. HAha!! Memang 'nak' pulak kan aku.. Die tanya aku percaya tak dengan benda benda macam tuu,, aku jawab la, aku tak tahu.. biasa kalau orang cerita, aku jenis melayan aje.. macam,, "hoo,,yeke..", "aee? tak tahu pulak," , "ee,, macam seram jee".. Haa, layan gitu gitu jelaa.. umpama macam masuk telinga kanan, keluar teling kiri.. begitu la aku.. huhu.. 
Sebab tu die pon kadang menyirap cakap dengan aku niee., hahhaha XD

Hari ni kak Isya balik awal, jadik tinggal la aku berdua dengan kak Liya.. Die bercerita dengan aku pasal family die.. die kan duduk dengan family angkat kan, (cina).. huhu.. sedih aku dengar cerita die.. susah kot, family die semua benci diee.. dah tu, bile die dah besar nie, mak die pulak minta die bayar segala yang mak die dah bagi kat die.. abang dengan akak ipar die pulak, tak pernah bertegur dengan die, even duduk satu rumah.. birthday die pon tak ade sape amek peduli, sampai abang die uw nak malu kan die depan orang ramai, kadang bila kawan abang die datang, tanya siapa kak Liya uw pada abang die, abang die tak kate pon yang kak Liya tu adik die,, kalau kate adik angkat pon dah okey la kan.. huhu.. kesian kak Liyaa.. susah kot hidup diee.. 

Hurmm, ini saje cerita nyee.. Bubye!! =)

Btw, Mr. N,, nie utk awak! Tak de kerja nak buat kan, coret la name awak~ hehehe.. ILY <3

Wednesday, 18 April 2012

KERJA #09

Ahhh~~~~ Bestnya dapat cuti semalam.. Tapi tak best la asyik duduk rumah jeee.. huhu
Hari ni aku OT, dgn kak Isya.. Kak Liya hari ni cuti.. So, ade sunyi sikit la sebab x ada yang nak buat lawak kan.. uhuhu
Pagi pagi datang kerja da batuk batuk.. dari semalam kot, ubat tak yah cerita la, aku mang tak bawak pon, tapi dalam handbag aku ade gula gula strepsiles uw.. memang da sentiasa ada dalam beg.. hehe.. Bila dah batuk batuk kering uw, pening kepala pulak~ Nasib baik la kak Isya da sediakan panadol.. Kurang sikit sakit aku.. huhu

Well, kerja tetap kerja kan.. Tahu tak, semalam mase aku cuti, datang pulak stok baju baru~ Huhu.. Time aku cuti la baru nak datang kan!! Grrr!!! Patut la aku datang datang je tadi, tengok model patung aku dah bertukar baju.. huhu,.. So, aku hari ni just tukarkan baju dekat badan badan patung yang sekerat kerat uw jee,, dan iron baju.. hehe.. yang bestnye aku iron baju pakai iron yang air uww.. bukan yang ade papan seterika uww.. First time aku pakai iron niee.. pandai tak pandai jela buat.. Aku kena buat 5 helai je baju uww.. Di sebabkan aku nie 'jakon' nak pakai iron uw, aku carik lah baju baju lain yang 'renyuk2'.. hehe.. rajen kan aku??? HAHAHAHA XD



Then kak Isya ade la suruh aku buat tanda harga, die suruh aku tulis.. aku pon tulis jela besar besar kan, muat muat, supaya customer boleh nampak.. then bile aku dah buat, aku cakap la kat kak Isya, da siap! Then aku tunjuk kat die okey tak aku buat..? 

NIe yang aku buat..

Nak tahu tak, lepas je aku tunjuk kat die yang aku buat tu kan,, Kak Isya amek marker, then die buat corak corak kat harga yang aku buat niee.. =.=" 


Jadi lah begini...... 
(nie kad yang lain =) )

Hari ni aku tak bawak bekal.. jadi aku order la..dgn kak Isya sekali.. Tak tahu la tekak aku hari ni rasa macam nak makan kue teow goreng basah ajee.. huhu.. kalau tak kue teow, nasi goreng kampung jelaa.. 
Tak sesedap mana pon kue teow nyee, tapi tetap basah.. hehe.. Okey la kan, kadang ada tempat yang order kue teow basah, baginye tak basah pon,, macam goreng biasa jee.. huhu

Aiskrim horlicks!! <3

Then lepas dah makan, tekak rasa macam nak makan aiskrim.. hehee~~ even batuk pon, aku tak peduli.. aku kirim la dekat kak Isya, belikan aiskrim horlicks mcd uw utk aku.. Wahh~~ Sedapnye makan time ujan ujan lebat + angin ribut uw~~ Sejuk terus badan.. Hehehe.. Lepas tu lepak lepak laa.. sebab time ujan lebat macam tu memang tak ada customer an.. bosan bosan amek la gambarr.. huhu




Malam tu, ade lah 3 remaja cina datang beli skirt,, dgn seluar pendek,, aku lah cashier nyee.. kak Isya keluar pergi bank-in duit.. Lepas die dah bayar, die dengan kawan kawan die tibe tibe tanya aku pasal satu keratan surat khabar yang di tampal di dinding niee,, aku mana la tahu sebab surat khabar uw surat khabar cina!!!


Nie haa!! 

" Eh, mana I tahu, I bukan faham bahasa cina, you all bacalah," 

Lepas tu diorang bacalah tulisan uww,, tapi dalam cina.. aku sebenarnya nak tanya diorang, surat khabar tu kata ape jee,, tapi malu la pulak... huhuhuhu.. last last aku tanya kak Isya je, akak uw kata, kes Pukau.. hurmm,, paham paham jela kan, kalau dah kes pukau nie, mesti pukau nak amek duit cashier la tuuu.. mana ade kes pukau nak curik baju kan?? =.="'

Ha! Yang paling best malam nie la kan,, aku berjaya served customer, da mencapai tahap jualan RM2** dalam masa setengah jam tanpa kak Isya pon taww.. hehehhe~ tu pon sebab time tu ramai customer.. 
Lepas tu ade pulak auntie nie pilih baju banyak banyak, bagi aku, kate nak try, okey la, aku bawak kan baju uw, bagi die try.. sekali die cume beli SATU je??!! yang selebihnye, dah terlipat lipat jadi ape daahh.. terpaksa aku betulkan, sangkut kat tempatnye balik.. huhu.. Nasib baik lah baju yang kau beli tu mahal!! 

Urmm, tu jelah cerita aku pada hari niee.. Esok sambung lagi k.. Daaa~!!! XD

Monday, 16 April 2012

KERJA #08

Bila dah kerja hari isnin, shopping complex uw mesti tak ramai orang punyer sebab orang dah naik kerja kan.. So, aku dgn kak Liya memang banyak relax jela tadi.. haha Bila aku dgn kak Liya dah kerja berdua, mulut memang tak berhenti nak bercakap.. Tadi kak Liya ada cakap,,

Kak Liya : Adek, adek ingat tak ape yang akak cakap kat adek masa awal awal dulu?
Aku        : yang mane satu kak? Kacukan tu ke?
kak Liya : Ada lagi satu, akak cakap adek ni pendiam kan,..
Aku        : Hooo.. Aah.. sekarang?? hehe
Kak Liya : Bising!! Menyesal pulak akak cakap adek nie pendiam.. huhu

Hihihi.. awal awal aku dah bagi tahu die yang aku nie kalau da biasa dgn org tu memang akan bising la mulut aku.. tapi tengok mood jugak.. Maybe tadi mood aku sgt baik, tu yang mulut pon asyik nak bising aje kan.. Hehe.. 

Tadi pon, masa customer tak ade, aku dengan kak Liya main game 'Bingo'.. yang nombor nombor uww.. Haha.. kak Liya la yang ajak.. aku layan ajeee.. Tak habis dengan tu, die ajak tulis tulis english la kat satu kertas nie.. aku mulakan dulu.. 

Aku- biru..       Kak Liya- merah..

I hate you! =P
Why? Did I do any wrong? O.o
Yes, you always talking non-stop!! Haha XD
Hey, of course la girl, I have mouth what.. So, i can talk how much I want laa, except if I can not talk, so I will be silent.. How dare you!! 
Hahaha.. Whatever.. hey, please teach me speaking in chinese after this bingo's game, okay??
No okay! =P

hahaha.. sampai situ jee.. lepas tu kertas tu entah buang ke mane kak Liya uww.. huhuhu.. Baru nak tangkap gambar nk upload.. hehe

Then, ade jugak die berbual dengan aku pasal.......

Kak Liya : Adek, adek dgn boyfriend adek same ae macam nie?
Aku         : Huh? macam mana?
Kak Liya : Macam budak budak.. 
Aku         : Errrrkkkkkkk.... saya suka macam budak budak, boyfriend saya suka mengarut! HAHA! XD

Kak Liya : Adek, adek suka akak tak?
Aku         : Suka! sebab akak ceria jee, lepastu mulut banyak cakap,, x berhenti.. haha
Kak Liya : Akak pon suka adek, sebab adek comel, tak matang, macam budak budak.. hehe
Aku         : ^___^"" Hehehe~ Budak Budak~ 

Selain tu, aku ada la belajar bahasa cina dengan die.. pakai kamus yang utk budak budak uww,, ade gambar besar, then tepi uw ada la satu satu gambar, tulis ape nama nya dalam bahasa inggeris, cina, arab, melayuu.. Aku pon baca lah bahasa cina, kak Liya cakap bahasa melayu,, sebab aku nak tahu sebutan aku tu betul ke salah, die bleh paham ke tak an.. hehe.. Boleh la sikit sikit terseliuh bunyik nyeee.. hahaha.. budak baru belajar la katakn.. huhu

Kesimpulan cerita pada hari ni, aku sangat suka! sebab kerja dengan kak Liya yang sporting, giler giler, enjoy melayan aku.. hehe.. die sangat baik! Dan esok memang berita terbaik lah untuk aku,, sebab esok aku CUTI!!! Yeayyy!! Akhirnya~~~ Huhuhu.. So, maksudnyaa,, esok aku tak update laa yeee.. Nanti aku terus update utk lusa punyee.. hehe.. k laa.. bubye~!!! ^__^ V

Sunday, 15 April 2012

KERJA #07

Arrhhhh~!!!!!! Penatnyer kerja hari ni.. Asyik berdiri aje.. pakai kasut yang dah buruk pulak uw tapaknyee.. memang makin sakitlah kaki aku.. huhu.. 
So, nak tak nak, aku beli la kasut baru... kasut sarung kat kedai aku jee.. TERPAKSA beli!! sebab takde kasut lain yang boleh di pakai.. huhu.. 


Hari ni aku sepatutnya OT taw, tapi bile customer tak berapa ramai,, hurmm,, tak jadik la aku nk OT.. =(
Tak pe laa,, tak kisah pon!! Aku nak rehatkan kaki aku sepuas puasnye sebab esok aku memang confirm OT!! Hehehe.. 

Bila kerja dgn kak Liya kan, memang letih telinga aku nie taw,, terpaksa mendengar die bercakap.. sebabnyee,, die kalau bercakap, dari pagi uw,, sampai ke malam, NON-STOP!! Kalah aku punye becok.. huhu.. Tapi okey laa,, aku suke dgr die punye 'sleng' cakap melayu.. hehe.. macam bahasa baku pun adee.. XD

Aktiviti hari nie?? Hurmmm,,,, macam biasa lah, kak Liya kalau dah pegang handphone aku,, die akan kate,
"Jomlah kita tangkap gambar!"

Lepastu.....
"Nak upload lah gambar kat Facebook!"

Then,,
"gambar yang nie cantek kan? akak nak upload nie laa"

Haha.. kalau gambar org yang amek same dgn die uw cantek jugak, takpee.. nie die cume tengok gambar 'die' jee.. gambar org len die tak peduli.. hahahha XD

Terus die amek handphone die, bluetooth gambar die dari phone aku then online pakai handphone.. pun jadi... hahaha.. terus upload uw gambar.. hehe.. 

Pasal lunch pulak, aku teringin nak makan nasi putih lauk daging merah taww,, tapi tadi bila nak order,, tup tup,, TUTUP!! Aduyaiii,, aku dah la tak bawak bekal.. huhu.. last last kitorang bertige makan mcd je laaa~ 
Then air dah abes, kitorang antar wakil (kak Liya) utk refill air kat mcd uww.. hehehe.. kesian die, sebab sampai sampai aje, semua orang pndang diee.. Yela, die nak refill sekali 3!! Haha! XD

Bila masing masing punya air uw sama kan,, kak Liya tulis la nama kat bekas air tuu.. kak Isya punye air, tulis nama 'Isya'.. kak liya punye, die tulis 'Epy <3 Liya'.. sampai aku punyer jeee,, die tulis,,
'(sms) Tot Tot Tot Tot' ~



Actually nie bunyi handphone aku bila ade mesg, versi upin ipin~ aku kan selalu men mesg bile waktu kerjaa.. tapi diorang tak kesah pon, sebab aku bukan nye lalai nak buat kerja aku.. hehehe.. kadang kadang bila handphone aku bunyik mesg, kak Liya pon bunyik jugak,, "tot Tot Tot Tot"~ Hahaha.. 

Hari nie, aku tetibe pulak teringin nak belajar cakap cina @ mandarin dengan kak Liya.. So, aku minta tolong die laa.. die pon okey je, tak kesah ajar aku.. Hehe.. aku belajar la sikit sikit.. agak berbelit jugak lidah aku.. huhu.. esok nak belajar lagi laa!! hehe

Hari ni rasa mcam tak buat kerja sgt laa.. bukan aku sorang jee,, kak Liya dgn kak Isya pon sama.. haha.. mane taknye, bile tak ade customer je,, masing masing hadap handphone, maen facebook! termasuk lah aku.. hehehe.. kadang customer datang pon, handphone tetap di tangan, online lagii.. tapi pandai pandai laa.. memang suke lah aku kerja kat situ!! XD diorang jenis tak kisah, asalkan kerja tetap buat!! Huhu

Memandang kan aku balik awal hari ni kan,, xde customer pulak tuu, baru pukul 8.00mlm.. *aku balik kul 8.15*,, Aku mengisi lah masa lapang aku dengan mengikat tali kasut (display) uww.. tapi sempat buat 2 jenis je laa.. Nie style yang aku selalu buat mase sekolah dulu.. hehehe  XP 
 Ni yang standard org buat kan.. 'ketupat'

Style nie pulak, dulu kat sekolah cume aku sorang je yg ikat tali kasut macam niee.. haha

Ermmm,, itu jela cerita pada hari ni.. Esok aku cerita lagi la yee.. macam tak biasa pulak.. setiap hari aku update laa!! Huhuhu.. Daaaa~~~ =D

Saturday, 14 April 2012

KERJA #06

Hari ni aku kerja agak boring sikit sebab kak Liya@lia mc laa.. demam ke ape, tak tahu pulak aku.. huhuuhu.. dah takde sape yang nak buat lawak dengan aku.. tinggal la aku dgn kak Isya.. 

well, pagi tadi stok baru sampai.. aku ingatkan baju. baru semangat nak kerja! Haha! rupa rupanya kasut meyhh.. huhu.. Tapi kasut die nice laa.. cute miut.. huhu.. ade pic nye aku tangkap.. 

Tapi aku tak minat sangat style kasut sarung yang macam niee.. sebab sebelum nie aku pakai asyik rosak ajee.. hahaha.. ganas kot aku pakai.. =P 

Tadi, aku tukar la baju untuk satu patung niee. sebab baju yang patung uw pakai memang dah tinggal satu kan,, hehe.. nak lihat hasilnye tak?? ini adalah kerja aku, hasil kreativiti aku sendiri taw!! Look! look! XD

Ouh, ye sebelum aku terlupe,, post yg sebelum nie aku ada kata yang aku dandan rambut patung nie kan,, hehe.. tadi aku ade amek pic die.. ini die!! XD

Heee.. customer hari ni boleh kate okey laa.. tak sesikit semalam.. Tapi ade jugak la part part di mana customer tiada dan kami berborak borak, mengumpat, dan bergosip. alahaaiii,, ini lah namenye perempuan!! huhu.. Tak de la,, tadi kitorang bercerita tentang kes kes pekerja sebelum niee.. aku saje nak tahu kan cerita di sebalik kedai butik uwww... macam mane kerenah pekerja, pernah ade kes curik ke, gaduh gaduh kee.. kan.. lepas tu bukak pulak cerita pasal kak liya@lia.. Hooo. rupenye kak Liya@lia nie anak angkat je rupanya.. Die asal keluarga india tapi parents die dah tak ade, jadi satu keluarga cina ni la yang amek die, jageee.. itu sejarah nye.. baru tahu.. huhu.. 

Sebenarnya aku tak ade nak cerita sangat kali niee.. Tak de cerita yang menarik sgt laa.. hehehe.. 
Ini saje la kott.. Daa~~ XD

Friday, 13 April 2012

KERJA #05

Huii~ Tadi aku masuk kerja pukul 11.45.. datang datang aje, manager aku dah ade kat kaunter uww.. haha.. naseb baek aku tak datang kerja lambat.. lau tak mesty dapat warning.. huhu..then kak Isya kenal kenalkan la aku dekat manager niee.. baik jugak manager diee.. sempat gurau gurau.. hehe..
Tapi aku datang je, terus lah buat buat rajen.. HAHA.. ape? hipokrit?? biarlah!  =P
Sememangnyer aku rajen buat kerja okeyy... Lalalala~

Tadi tak tahu la kenapa customer rasa macam sikit ajee.. pelik pulak rasanya.. macam tak ade manusia dekat situu.. *bak kata kak Liya@lia.. haha.. sebab tu sale hari ni pon kurang.. huhu.. So, aku tak dapat serve customer, aku serve la patung.. aku dandan rambut si patung niee,, tolong sikat kan rambutnye yang kasar dan kusut tu.. dengan gugurnye lagi~~ Huhu.. aku ikat rambut tocang utk patung uww.. Tapi sayang la aku tak ambik gambar pulak.. huhu.. Sorry~ no pic! Esok la ye aku upload.. =)

Itu nama nya mengisi masa lapang kan.. haha.. satu  hari ni tak sah kalau kitorang bertiga tak bercerita pasal si Jiee dgn pakwe diee.. Haha.. aku pon dah terikut da bergosip pasal kawan sekolah aku uww.. Erkkk.. kawan ke?? XP Then lepas da bergosip, cerita pulak pasal kenangan sekolah dulu,, pasal kecik kecik maen basikal.. pasal jatuh longkang laa, then tetibe pasal kubur, mati mati ni sume.. yela, kak Liya@lia kan orang cina, jadi aku dan kak Isya tanya la pasal cara cara dorang kalau ada kematian ke kan.. Lepas tu cerita pasal hantu pulak.. huhu.. 

hari ni pun aku bawak bekal jugak.. XD Aku bawak bekal nasi putih dgn daging masak kicap.. hehe.. sedap~!! kegemaran uw!! hahaha.. Kemudian mood akak Isya nie baik pula sampai nak belanje aku minum coolblog.. segan pulak aku sebab aku punya coolblog lagi mahal dari kak Isya.. haha.. vanilla Oreo la katakan.. pengaruh "Mr. N" la niee.. huhu.. *tetibe*

Lepas mghrib tadi tak banyk customer sgt.. kak Isya balik awal hari niee.. tinggal la aku dgn kak Liya@lia jage kedai.. kak Liya@lia pulak sebok dgn maggie die tadi.. aku tak tahu nak buat apee, aku tengok la baju baju yang ade di situu, try pakai cantik ke tak.. hehehe~ berangan nak beli laa.. XP 
Tapi kalau nak beli, kena kuruskan badan dulu laa! Da gemuk da niee.. huhuhuhuhu~ T___T
mane tak nye, asyik makan je kan, tadi pon mase aku nk pergi surau, aku naik lah tangge, then ade sorang makcik yang jage toilet nie tuduh aku hisap rokok! Amboiiii~ tak sayang mulut ke~ aku ke surau la makcik!!! Huh! 

Hurmm, okey laa.. sini saje mau cerita.. esok esok aku cerita lagi yee.. Baru dapat call dari kak Isya nie yang esok aku kena OT.. hehe.. Yeayyy!! Tambah duit poket laa! XD 
Nyte~~~ =)

Thursday, 12 April 2012

KERJA #04

Tadi aku masuk kerja pukul 11.45a.m.. nak tgah hari jugak laa.. huhu.. memang best! sebab dapat tidur lame sikit, pastu calling calling with "Mr. N".. well, Digi kan.. ahaha XD

Aku masuk kerja je,, x tahu nak  buat apee.. yelaa, lap lap rak, patung dengan sapu menyau uw semua dah clear,, So, tadi aku masuk terus tengok tengok and serve customer je laa.. 

Hari ni aku tak keluar beli makan ke ape, sebab aku puasa.. ehem.. ganti.. =P hee
tapi aku ada jugak la bawa bekal dari rumah untuk bekalan berbuka puasa nanti.. rajen kan aku?? Laalala~ 

Tadi, aku kerja bertiga dengan akak Liya@lia and akak Isya.. well, bila dah duduk bertiga kat kaunter, dgn xde customer lagi,, kami bergosip gosip la.. cerita pasal pakwe si Jiee niee.. HAhaha.. kelakar laa.. teringin pulak aku nak tengok si pakwe Jiee niee.. dorang kate keding, pendek, macam penagih dadah! Huhu

Lepas tu layan kepala si akak Liya@lia niee.. die nie memang suke buat lawak die.. pastu suke ketawa ajee.. 
die minat tengok cerita hantu taww.. So, aku cakap la aku ade banyak cerita hantu, tapi kat dalam lappy la, bukan CD.. TAPI!! Aku tersalah cakap, aku cakap,,

"saya punya hantu sume dalam lappy," 

Ha! Terus ketawa berdekah die kat situ.. lepas tu asyik ulang ulang je ape yang aku salah cakp uww.. huhuhuhu.. akak Isya pun dah tak terlayan daa.. wuuu~
Ada lagi.. time tu, kitorang bertig diri kat depan kedai, saje berbual dgn akak kat Butik Geb depan Butik aku niee,, aku ni pakai kasut sarung ajee.. bila da penat berdiri aku nk tegangkan kaki aku, jadik aku macam sepak sepak la kaki aku nie ke depan kan, sekali boleh pulak kasut aku uw tercampak kat luar.. kat laluan orang uww.. huhu.. naseb baek time tu tak ramai orang.. Si kak Liya@lia nie pulak boleh nampak, ketawa suke la die!! Huhuhu.. jadi bahan lawak aku niee.. =,="

malam uw datang pula seorang customer cina(kot) *speaking*, dgn aku, kate handphone die ade masalah, *mula mula tgok baju* tak boleh nak antar mesg, call.. die tanya aku kenapa??? Ape die ingat aku nie kerja kat kedai phone..?? huhu

Kitorang bertige ade jugak tangkap tangkap gambar tadi.. hehe.. mengisi masa lapang laa.. huhu
yang bertudung uw kak Isya
then yang lag sorang uw kak Liya@lia..
aku pulak yang tgah tgah tu la!! 

Then bila akak berdue nie takde,, aku bosan, aku buat la kerja yang tak membosankan seperti,, main patung!! HAHAHA!! XD Baru tadi aku salinkan baju untuk patung patung niee.. nak tengok??


Hehehe.. tu je la cerita utk hari nieee.. K laa. mau rest.. mood tak bape elok senarnye niee.. ada masalah di rumah.. =.=.. bubye!