Thursday, 28 February 2013

Pesanan Terakhir.....

Aku orang yang manja, dengan semua orang. termasuk kawan kawan aku. Tapi dalam masa yang sama, aku akan jadik orang yang kuat. Aku cuba jadi orang yang mengatasi kelemahan diri. Mengatasi semua masalah dgn sendirinya. Aku banyak kekurangan. Dan aku perlukan sokongan.

Aku rindu mama dan ayah aku. Aku rindu abang dan adik aku.
Aku rindu nak luahkan semua kat abg aku. Abg aku walau tegas mana pun, garang mana pun, dia tetap amek kisah pasal aku. selalu nasihatkan aku.

Aku... mungkin orang yang perlukan waktu untuk bersendiri. lari dari semua yang membebankan fikiran aku. Lari dari semua perkara. Lari dari semua orang.

Awak, Mr N, saya nak minta maaf kalau saya punca awak penat. Selalu layan awak acuh tak acuh je, selalu buat awak macam tak penting. Awak nak tahu sesuatu?
Kenapa saya buat game ni? Salah satu sebab saya dah bagitahu awak kan, dan sekarang ialah sebab yang seterusnya.

Saya terpaksa buat game ni untuk pujuk hati saya, supaya saya takkan rasa kecewa bila saya nak jumpa awak, awak busy. Saya nak biasakan diri saya dengan realiti. Saya nak kuatkan diri saya sendiri. Tapi saya tak berani buat cabaran yang lagi mencabar. Contoh, tak contact awak sebulan. Haha. Saya tak boleh buat mcam tu. sebab saya nak awak sentiasa ada kat sisi saya.

Tapi, perasaan marah ni tetap muncul bila awak ada dan takde. Saya menuduh dan marah awak tanpa dengar apa apa dari awak. Saya silap awak. Saya minta maaf. Saya banyak menyusahkan awak. Saya tak berkorban untuk awak. Asyik awak je yang berkorban untuk saya. Saya bersalah, dan saya tak patut jadi macam tu. Saya minta maaf sekali lagi, awak.

Lepas ni, saya takkan ganggu awak lagi. Saya nak awak lupakan saya buat sementara waktu, saya nak kita jauh dulu. Saya nak kuatkan diri saya. Saya tahu awak memang kuat. Jadi, awak jaga diri awak. Dan saya akan jaga diri saya. :)

Andai ada jodoh, tak ke mana kan. Kita tetap akan berjumpa... bila tiba masanya nanti.

Salam.

No comments:

Post a Comment