Thursday, 28 February 2013

Dear Kawan,

Dulu kita kawan, sentiasa gelak sama sama. Kalau sedih pon mesti kita berkongssi rasa, berkongsi cerita. Tapi, manusia kan.. senang je nak berubah. Boleh ke aku nak salahkan masa yang berlalu ni? Boleh ke aku nak salahkan keliling kita.. tentang puncanya kisah kita ini?

Wahai kawan, kau dan aku, kita rapat. Bukan aku nak kau sentiasa dgn aku. Tapi fahamilah perasaan aku. itu pun jika benar kita ini sahabat. Jangan lah buat tak peduli tentang aku. Jangan lah buang aku sebagai sahabat kau. Janganlah hiraukan aku. Aku sayang semua sahabat sahabat aku. Walau terguris mana pun perasaan aku terhadap kau, aku cuba buang, sebab kita pernah menjadi sahabat yang rapat. yang sentiasa gelak sama sama.

Kawan, jika benar kita ini sahabat, berdepan lah kita dgn masalah antara kita ini. jangan buat ianya semakin keruh. aku cuba mendekatkan diri dengan kau, tapi, kau pulak menjauhkan diri dari aku. Apa salah aku? Apa yang aku dah buat pada kau, sampai kau layan aku sebegini? Terus terang pada aku.. please..

Andai kata aku banyak buat salah pada kau, maafkan lah aku, Maafkan segala silap aku. Aku tahu aku bukan sahabat yg baik untuk kau, aku bukan yang sempurna untuk kau. aku orang yang tak punya apa apa kelebihan pon. Aku sedar siapa aku. aku tahu level antara kau dan aku.. JAUH BEZA!!

Tapi, kita tetap boleh jadik kawan yang happy happy selalu. kan?

No comments:

Post a Comment