Thursday, 29 December 2011

Luaran, Dalaman, LAIN!


Sebelum ni kan, aku ada laa tak suke beberapa orang yang dekat Univ aku ni.. TANPA SEBAB!! I don't know why.. tibe-tibe je aku nampak dia, aku terus kata,
"aku tak suka lah dia ni,"
Huuu.. Kesian la kan kat orang yang aku tak suka tu.. Tak pasal-pasal dia dibenci..
Mungkin sebab paras rupa dia, atau pun sebab perangai dia, atau cara dia yang buat aku tak suka dia.. huhuhu
Tapi tu semua andaian aku sendiri je.. Pepandai nak buat kesimpulan sendiri kan.. 
So, ada satu hari tu, aku fikir-fikir kan lah balik, memang tak patut ada perasaan "tak suka" atau "benci" kat someone tetibe kan.. Kalau boleh, elakkan laa.. huhuhu.. Then aku pun buat la keputusan nak "add" dorang kat FB, untuk jadik friend.. Bila dah approve tu aku tegur-tegur la dia kan.. Hurmm.. Memang salah lah sangkaan aku.. Orang yang aku sangka sombong+gedik+ntah pape lagi tu kan,, sebenarnya peramah je, dia layan kepala, dia kira Okey la! Tu la aku, fikir yang buruk-buruk lagi pasal orang.. huhuhu.. 

Ramai orang yang aku golongkan dalam golongan yang aku tak suka uw,, sebenarnya mereka lagi okey.. Ini semua sebab dorang yang yang pemalu, ada yang memang sejak kecik jenis suka minta perhatian atau memang gedik dia semulajadi.. hahaha.. kelakar bila aku fikir balik.. 
Kita semua nie memang ada banyak jenis kerenah dan perangai.. Terpulang pada kita la nak terima perangai dorang ke tak kan.. So, aku pun dah malas la nak "tak suka" kat orang ni.. =)
Dan, aku pun harap tak ada lah orang yang tak suka kan aku.. huhuhuhu.. *risau*


No comments:

Post a Comment